0 Deljenj 929 Ogledov

Neprijetna vremenska napoved: dež in sneg, pojavi se lahko žled

8. December, 2021 6:19
929 Ogledov

Dopoldne se bo od zahoda postopno pooblačilo, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost, za sredo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Popoldne bodo v zahodni Sloveniji že manjše padavine, ki se bodo zvečer krepile in ponoči razširile na vso državo. Na Primorskem bo deževalo, drugod večinoma snežilo, na meji med Primorsko in Notranjsko se bo lahko prehodno pojavljal tudi žled. Ob morju bo zvečer prehodno zapihal okrepljen jugo, na severnem Primorskem pa burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem od 5 do 10 °C.

Sneženje bo najmočnejše v noči na četrtek, na Primorskem bo večinoma deževalo. Jugo ob morju bo ponehal. Proti jutru bodo padavine oslabele.

Jutri bo večinoma oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine. Na Primorskem bo deževalo, pihala bo šibka burja. Drugod bo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 7, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem do 9 °C.

Obeti. V petek in soboto bo pretežno oblačno in večinoma suho. V soboto bo ponekod pihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Vremenska slika. Nad Genovskim zalivom se poglablja ciklon. Vremenska fronta je dosegla zahodne Alpe. Z južnim vetrom bo k nam v višinah začel dotekati toplejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih zahodno od nas pretežno oblačno, čez dan se bo postopno pooblačilo tudi drugod. Že dopoldne bodo padavine v sosednjih pokrajinah Italije, popoldne in zvečer pa se bodo razširile na vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bo deževalo, drugod večinoma snežilo.

Jutri bodo predvsem v krajih zahodno in južno od nas še padavine. Ob Jadranu bo deževalo, drugo večinoma snežilo.

Več iz te kategorije