0 Deljenj 654 Ogledov

Nedelja bo v polovici Slovenije deževna, temperature do 25 °C

3. October, 2021 6:45
654 Ogledov

Danes bo v zahodni in delu osrednje Slovenije pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše v hribovitih krajih na zahodu, za nedeljo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. V vzhodni polovici Slovenije bo sončno. Čez dan se bo krepil jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature boo od 18 do 22, ob morju in v vzhodni Sloveniji do okoli 25 °C.

Jutri bo v osrednji in vzhodni Sloveniji povečini sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 19 do 25 °C.

Obeti. V torek bo na vzhodu še suho in delno jasno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo, več dežja bo v zahodni Sloveniji. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Še bo vetrovno in razmeroma toplo. V sredo bo deževno in hladneje.

Vremenska slika. Nad zahodno Evropo je obsežno ciklonsko območje s središčem severno od Škotske. Vremenska fronta se od zahoda bliža Alpam. Pred njo priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napovedi za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo sosednjih pokrajinah Italije, ob severnem Jadranu ter v Gorskem Kotarju pretežno oblačno, predvsem v hribovitih krajih bo občasno deževalo. Drugod bo sončno vreme. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem Jadranu jugo.

Več iz te kategorije