0 Deljenj 989 Ogledov

Nastal je ciklon, čaka nas dež, tudi nevihte

8. November, 2019 11:11
989 Ogledov

Popoldne bo v zahodni polovici Slovenije oblačno, na zahodu bo deževalo. Tudi drugod se bo postopno pooblačilo. Padavine na zahodu se bodo krepile in proti večeru širile v notranjost. Ob morju bodo tudi nevihte. Tam bo pihal okrepljen jugo, ponekod drugod na Primorskem pa jugovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, na Primorskem od 13 do 17 °C.

Ponoči bo dež zajel vso državo in do jutra ponekod že ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju okoli 11 °C.

Jutri dopoldne bo dež povsod ponehal, jasnilo se bo. Čez dan bo možna še kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15 °C.

Obeti. V nedeljo bo na zahodu delno jasno, predvsem v Vipavski dolini bo pihala šibka burja. Drugod bo sprva pretežno oblačno, na jugovzhodu bo zjutraj in dopoldne možna kakšna kaplja dežja. čez dan pa se bo počasi jasnilo. V ponedeljek bo sončno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla.

Vremenska slika. Vremenska fronta se je pomaknila nad Italijo, kjer je nastal plitev ciklon. Zvečer dosegla naše kraje. Pred njo doteka k nam z jugozahodnimi vetrovi nekoliko toplejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Popoldne bo v krajih zahodno od nas oblačno in deževno, drugje bo večji del dneva suho. Ob Jadranu se bo krepil jugo.

Jutri bodo padavine dopoldne povsod ponehale, čez dan bodo še posamezne plohe. Čez dan se bo delno razjasnilo.

Več iz te kategorije