0 Deljenj 634 Ogledov

Na vidiku velika ohladitev: Jutranje temperature proti ledišču

1. October, 2019 9:19
634 Ogledov

Danes bo sprva pretežno oblačno. Ponekod v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo, so v napoved ob9. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Dopoldne se bo zjasnilo v vzhodnih krajih, sredi dneva in popoldne pa tudi ponekod v osrednji Sloveniji in ob morju. Popoldne bo ponekod zapihal južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem in v vzhodni Sloveniji do 25 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, sprva na vzhodu še delno jasno. Dež se bo na zahodu krepil, se širil proti vzhodu in do večera zajel vso Slovenijo. Predvsem v južni polovici bodo tudi nevihte, krajevno bodo možni tudi močnejši nalivi. Sprva bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo, po prehodu hladne fronte pa bo zapihal okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zvečer burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19, najvišje dnevne od 17 do 24 °C, popoldne pa se bo pričelo hladiti.

Obeti. Do četrtka zjutraj bo dež večinoma ponehal, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji in od zahoda se bo jasnilo. Pihal bo veter severne do vzhodne smeri, na Primorskem sprva zmerna burja, ki bo čez dan slabela in zvečer ponehala. Hladneje bo.

V četrtek zjutraj na severozahodu države temperature proti ledišču.

V petek bo suho vreme.

Vremenska slika. Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in Balkanom slabi. Hladna fronta se čez zahodno Evropo pomika proti Alpam. Pred njo priteka nad naše kraje topel zrak.
Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije spremenljivo oblačno s kakšno ploho, drugod pa povečini sončno. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem Jadranu jugo.

Jutri bo dež od severozahoda do večera zajel vse sosednje pokrajine. Predvsem v krajih južno in zahodno od nas bodo tudi nevihte. Ob severnem Jadranu bo večji del dneva pihal jugo.

Več iz te kategorije