0 Deljenj 1722 Ogledov

NA LOTERIJI SLOVENIJE PRIZNALI BLAMAŽO Ustavilo se je celo izplačilo zadetkov

3. January, 2018 20:39
1722 Ogledov

LJUBLJANA – Poročali smo, da je Slovenija na novoletni dan dobila novega milijonarja, potem pa so se pojavili očitki, da je Loterija Slovenije spreminjala izid lota na uradni strani.

Medtem z loterije priznavajo,  da je prišlo do dveh zapletov, zaradi katerih so celo ustavili izplačilo zadetkov: ”Na Loteriji se za zaplet opravičujemo. V prvem letošnjem žrebanju igre Super Loto, ki je potekalo 1. januarja zvečer na 1. programu Televizije Slovenija, smo izžrebali naslednje številke: 2-18-19-20-26-28-36 in dodatno številko 7. Izžrebane številke smo skladno z običajnim protokolom pravilno objavili na televizijskem žrebanju, jih z e-sporočili posredovali e-igralcem, jih objavili na spletnem portalu www.eloterija.si, na odzivniku Loterije Slovenije, na specializiranih prodajnih mestih Loterije, na vseh BS Petrol, MOL, OMV in v trafikah 3Dva ter na mobilni aplikaciji Loterije Slovenije. Posnetek žrebanja je na voljo na spletni strani www.loterija.si in v arhivu oddaj na spletni strani www.rtvslo.si. Na spletni strani www.loterija.si so se podatki osveževali postopoma (v roku 30 minut): avtomatično sta se najprej osvežila le podatek o krogu in datumu žrebanja, nato podatek o izžrebanih številkah in nazadnje podatek o informativnih vrednostih dobitkov. V tem času so bili tako objavljeni rezultati iz žrebanja Super Lota 31. marca 2017.”

“V poročilu, objavljenem 1. januarja zvečer (po žrebanju), je bila vrednost dobitkov Super Lota napačna: skladno s 15.a členom Pravil igre Loto mora Loterija v primeru, da v določenem krogu ni dobitka posamezne vrste, vrednost sklada za to vrsto dobitka sorazmerno dodati dobitkom nižje vrste tega kroga => ker dobitek Super 6+1 ni bil vplačan, se je sklad v višini 29.328,47 evrov razdelil med vse dobitke Super Lota, napačno tudi v dobitek Super 7. Do odprave neskladja so bila izplačila dobitkov Super Lota ustavljena,” so še pojasnili.

Več iz te kategorije