0 Deljenj 1747 Ogledov 1 Comments

Na Hrvaškem padel rekord, jutri gredo na rdeč seznam! Kacin: Razmere se dramatično slabšajo

19. August, 2020 14:14
1747 Ogledov 1

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je napovedal, da bo vlada v četrtek uvrstila Hrvaško na rdeči seznam držav. Vse, ki bodo od petka naprej odšli na Hrvaško dopustovati, čaka ob povratku 14-dnevna karantena. Medtem ko bodo tisti, ki trenutno dopustujejo na Hrvaškem, imeli na voljo vsaj do konca vikenda, da se brez karantene vrnejo domov.

 V torek so v Sloveniji opravili 1092 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, 37 testov je bilo pozitivnih, je vlada objavila na Twitterju. V torek ni umrl noben bolnik s covidom-19, jih pa bolnišnično oskrbo potrebuje 17, od tega trije intenzivno zdravljenje. Iz bolnišnic v domačo oskrbo niso odpustili nobenega bolnika.

“Dejstvo je, da se razmere na Hrvaškem dramatično slabšajo. Podatki o okuženih govorijo o tem, da so razmere resnično slabe in se bo Hrvaška sama uvrstila na rdeči seznam,” saj bo po vsej verjetnosti imela že danes več kot 40 okuženih z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev, je v izjavi medijem danes na Brdu pri Kranju povedal Kacin.

Vlada bo Hrvaško na rdeči seznam uvrstila na četrtkovi popoldanski seji. “Razmere so tako slabe, da nam ne ostane nič drugega, kot da državljane pozovemo, naj se čim prej vrnejo iz nevarne države. Ne glede na to, kakšne aranžmaje tam imajo. Stvari se hitro slabšajo in bodo še veliko slabše,” je opozoril.

Po zadnjih podatkih je na Hrvaškem rekordnih 219 okuženih.

Po njegovih besedah “bo vlada prisiljena uvesti karanteno”, odločitev o uvrstitvi Hrvaške na rdečih seznam držav pa bo v uradnem listu objavljena že v četrtek. “Karantena bo začela veljati v petek ob polnoči. Kdor koli bo želel iti na dopust in bo od petka zjutraj odpotoval na hrvaško, mora vedeti, da njega in člane njegove družine čaka karantena ob povratku nazaj,” je opozoril.

Slovenski dopustniki, ki so že na Hrvaškem, pa bodo za povratek imeli na voljo cel konec tedna, po potrebi tudi v ponedeljek. “Vlada bo v četrtek presodila, kakšne so razmere, predvsem pa bomo s pomočjo sodelovanja s hrvaško stranjo in dogajanja na mejnih prehodih odločali, do kdaj se ljudje lahko vračajo,” je dejal.

Več iz te kategorije