0 Deljenj 903 Ogledov
Arhiv

Muhasto vreme: na vidiku hladna fronta, vrača se deževje

11. May, 2019 7:50
903 Ogledov

Vreme je kljub maju na koledarju še vedno aprilsko. Agencija RS za okolje (Arso) je zjutraj objavila napoved, ki kaže, da se nad naše kraje vračajo padavine.

Danes bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Bolj oblačno bo v zahodni Sloveniji, tam se bodo popoldne in zvečer pojavljale manjše krajevne padavine. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na vzhodu do 23 °C.

Dež od jutra

Ponoči se bo dež na zahodu okrepil in do jutra zajel vso državo. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 10, ob morju 12 °C.

Jutri bo oblačno, občasno bo deževalo. Pihati bo začel okrepljen severni veter, na Primorskem burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12, na vzhodu do 14 °C.

V ponedeljek in torek bo oblačno in razmeroma hladno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod okrepljen severni veter.

Zahodne Alpe je dosegla hladna fronta, ki se pomika proti vzhodu in bo v noči na nedeljo dosegla naše kraje. Pred njo z jugozahodnimi vetrovi doteka razmeroma topel in vse bolj vlažen zrak.

Več iz te kategorije