0 Deljenj 602 Ogledov
Facebook

Mrzla jutra še naprej, iz Arsove napovedi: Vremenska fronta, ki je dosegla Alpe, se cepi

10. January, 2020 7:14
602 Ogledov

Danes bo na Primorskem in Notranjskem zmerno do pretežno oblačno, drugod bo več jasnine, so v napoved ob 6. zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Ponekod bo pihal jugozahodni veter, ki bo popoldne postopno ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, ob morju in na jugovzhodu do okoli 12 °C.

Jutri bo precej jasno, v vzhodnih krajih občasno zmerno oblačno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 14 °C.

Obeti. V nedeljo bo na jugovzhodu nekaj oblačnosti, drugod pa bo precej jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo zvečer ponehala. V ponedeljek bo precej jasno, čez dan se bo nekoliko pooblačilo na Primorskem.

Vremenska slika. Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta, ki je dosegla Alpe, se cepi na južni del, ki potuje nad zahodno Sredozemlje, ter na severni, ki se pomika proti Baltiku. Od jugozahoda k nam priteka nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

Napoveda za sosednje pokrajine. Danes bo ob severnem Jadranu in v Furlaniji Julijski krajini zmerno do pretežno oblačno, drugod bo deloma jasno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Jutri bo precej jasno, ponekod v notranjosti Hrvaške bo občasno nekaj oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla. Ob severnem Jadranu bo zapihala šibka, v Kvarnerju zmerna burja.

Več iz te kategorije