0 Deljenj 675 Ogledov

Mrzla jutra, jutri od 0 do 4°C, ponekod tudi do -3°C

13. October, 2020 9:49
675 Ogledov

Danes bo na Primorskem pretežno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno, so dopoldne v napovedi zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Ponekod v vzhodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Predvsem na severovzhodu bo pihal severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 16 °C.

Ponoči se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v alpskih dolinah okoli -3, ob morju 7 °C.

Jutri čez dan se bo od jugozahoda oblačnost povečala, le ponekod v severni in vzhodni Sloveniji bo še dokaj sončno. Predvsem ponekod v hribovitih zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17 °C.

Obeti. V četrtek bo oblačno s padavinami. Meja sneženja bo med 1000 in 1300 metri nadmorske višine. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Tudi v petek bo še oblačno z občasnimi padavinami in burjo na Primorskem.

Vremenska slika. Nad vzhodno Evropo in Balkanom je ciklonsko območje, v višinah pa nad večjim delom Evrope jedro hladnega in vlažnega zraka.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno, v krajih vzhodno od nas pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo.

Jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas pretežno jasno, drugod se bo postopno pooblačilo. V Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter.

Več iz te kategorije