0 Deljenj 986 Ogledov

Mraz ne bo popustil, Arso za soboto izdal opozorilo

10. December, 2021 10:38
986 Ogledov

Danes bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo na Primorskem in v višjih legah, za petek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Po nižinah v notranjosti se bo večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 8 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Na Primorskem bodo najmočnejši sunki burje od jutri zjutraj do popoldneva na izpostavljenih legah dosegali hitrost okoli 120 km/h.

V soboto bo delno jasno, več oblačnosti bo občasno na vzhodu in jugu Slovenije. Po nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne megla. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, na vzhodu in severu države pa severnik. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli -8, drugod od -5 do 0, ob morju 3, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem do 9 °C.

Obeti. V nedeljo bo precej jasno, le po nekaterih nižinah bo sprva megleno. Jutro bo hladno. Burja na Primorskem bo ponehala, ponekod v notranjosti bo še pihal severni veter.

V ponedeljek se bo prehodno pooblačilo, še bo večinoma suho vreme.

Vremenska slika. Vremenska fronta se je pomaknila nad vzhodni Balkan. Nad naše kraje od jugovzhoda doteka razmeroma vlažen in hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes se bo po deloma jasnem in ponekod meglenem dopoldnevu popoldne od zahoda pooblačilo. V Kvarnerju bodo nastajale plohe.

V soboto bo več oblačnosti v krajih južno in vzhodno od nas, po nižinah bo zjutraj megleno. Čez dan bo ponekod zapihal severnik, ob Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju in pod Velebitom tudi močna burja.

Več iz te kategorije