0 Deljenj 677 Ogledov

Močno trčenje na morju! Med Hvarom in Bračem več poškodovanih

8. July, 2021 14:32
677 Ogledov

Med otokoma Brač in Šolta nedaleč od Splita sta v sredo zvečer trčila gliser in gumenjak, v nesreči pa je bilo poškodovanih 12 oseb, od tega sedem huje, so sporočile hrvaške oblasti. Na plovilih je bilo 16 ljudi, med njimi 12 tujih državljanov.
Nesreča se je zgodila v sredo nekaj po 22. uri, ponesrečenim pa so na pomoč priskočila plovila policije in luške kapitanije iz Splita, ki so potnike prepeljala do splitskega pristanišča.

Ena oseba huje poškodovana

V bolnišnici so ugotovili, da je bila v nesreči ena oseba huje poškodovana. Okoliščine dogodka bodo znane po končani preiskavi, je danes sporočila policijska uprava splitsko-dalmatinske županije.

Policija je sprva poročala, da je bila v nesreči huje poškodovana ena oseba. S hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo pa so sporočili, da je bilo v nesreči poškodovanih 12 ljudi, med njimi sedem huje. V splitski bolnišnici so potrdili, da so enega od poškodovanih, ki je bil v življenjski nevarnosti, operirali.

10-metrski gumenjak

Na 10-metrskem gumenjaku za prevoz potnikov so bili dva člana posadke in 12 potnikov, medtem ko sta bili na drugem, 13-metrskem zasebnem plovilu, dve osebi, so sporočili z ministrstva. Gumenjak so prepeljali v pristanišče v Milni na otoku Brač, medtem ko se je drugo plovilo potopilo zaradi poškodovanega trupa.

Več iz te kategorije