0 Deljenj 1346 Ogledov

Milojki Kolar Celarc grozi do 8 let zapora!

27. March, 2018 18:35
1346 Ogledov

Lekarna Kosobrin je na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podala kazensko ovadbo zoper ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, v kateri ministrico bremeni storitve več kaznivih dejanj, od katerih so bila določena izvršena v sostorilstvu z drugimi uradniki ministrstva za zdravstvo, ki so prav tako med ovadenimi.

Lekarna Kosobrin, ki se nahaja v Grosuplju, je namreč razkrila, da je Milojka Kolar Celarc v prostorih delodajalca, ministrstva za zdravje, v sostorilstvu izdala najmanj tri nezakonite upravne akte in tako s svojim dejanji zavestno in načrtno povzročila bistvene kršitve upravnega postopka; s tem je storila kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic s posledico pridobitve velike protipravne premoženjske koristi za javni zavod Lekarna Ljubljana, s tem, ko je slednjemu izdala soglasje za ustanovitev nove lekarne na lokaciji Pod gozdom I 15, Grosuplje.

Dokumenti, s katerimi razpolaga Lekarna Kosobrin, kažejo, da se je ovadena ministrica morala zavedati, da bo izdaja sklepa škodovala ovaditeljici, in da obstaja velika verjetnost, da bo nastala zaradi kaznivega dejanja hujša kršitev koncesijske pravice ovaditeljice, ter da bo ovaditeljici zaradi ravnanja ministrice nastala velika premoženjska škoda.

Ministrica je po njihovem prepričanju storila kaznivo dejanje, čeprav je bila obveščena o pritožbenem postopku ovaditeljice SA.43546, ki je odprt pri direktoratu za konkurenčnost Evropske komisije in katerega sestavni del je preiskava nezakonitega omejevanja konkurence javnega zavoda Lekarna Ljubljana na podlagi domnevne dodelitve nezakonite državne pomoči ustanovitelja javnega zavoda Mestne občine Ljubljana. Ovadena ministrica Milojka Kolar Celarc je zato po mnenju prijavitelja s svojim ravnanjem kršila tudi temeljna načela postopkov Evropske komisije v zvezi z nezakonito državno pomočjo na podlagi 108. člena Pogodbe o delovanju EU.

Nadaljevanje članka preberite tukaj.

Več iz te kategorije