0 Deljenj 555 Ogledov

Meja sneženja se bo spuščala, Arso v napovedi razkriva, kdaj

21. December, 2020 6:07
555 Ogledov

Danes bo oblačno in megleno, nekaj jasnine bo le v gorah. Ponekod bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, so zjutraj napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 12 °C.

Jutri bo sprva pretežno oblačno. Popoldne se bo predvsem na vzhodu delno razjasnilo, zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 9, najvišje dnevne v severnih krajih od 3 do 7, drugod od 8 do 12 °C.

Obeti. V sredo bo na vzhodu delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Razmeroma toplo bo.

V četrtek se bo povsod pooblačilo. Sprva bo deževalo v zahodni in osrednji Sloveniji, zvečer in v noči na petek pa se bodo padavine razširile nad vso državo. Meja sneženja se bo spuščala.

Vremenska slika. Nad vzhodno in južno Evropo ter nad Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Z vetrom zahodnih smeri k nam doteka vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo prevladovalo oblačno ali megleno vreme, nekaj jasnine bo le v Alpah. Ponekod ob Jadranu bo rahlo deževalo.

Jutri bo sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo predvsem v notranjosti Hrvaške delno razjasnilo. Krepil se bo jugozahodni veter.

Več iz te kategorije