0 Deljenj 534 Ogledov

Meja sneženja se bo pričela spuščati danes, snežinke bodo plesale vse v ponedeljek

19. February, 2022 7:33
534 Ogledov

Danes bo oblačno, za soboto napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Na zahodu in jugu bodo občasno manjše padavine, ki se bodo popoldne začele pojavljati tudi drugod in se okrepile. Meja sneženja bo na okoli 1500 m, zvečer se bo pričela spuščati. Jugozahodnik bo dopoldne ponehal, popoldne ali proti večeru bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem v noči na nedeljo šibka burja. Popoldanske temperature bodo od 5 do 13 °C.

Ponoči bo oblačno s padavinami, ki bodo do jutra ponehale. Meja sneženja se bo spustila do okoli 500 m nadmorske višine. Jutranje temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem okoli 6 °C.

Jutri bo sprva oblačno, sredi dneva in popoldne se bo delno zjasnilo. Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala, na severovzhodu bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12 °C.

Obeti. V ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, meja sneženja, ki bo sprva višje, se bo spustila do okoli 500 m nad morjem. Dopoldne bo pihal jugozahodnik, popoldne severni do severovzhodni veter. V torek bo pretežno jasno, pihal bo veter severnih smeri.

Vremenska slika. Nad severno in severovzhodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta je dosegla severno stran Alp in bo popoldne prešla Slovenijo. Pred njo doteka z jugozahodnikom vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes se bo povsod pooblačilo, dež bo popoldne zajel večino sosednjih pokrajin. Na severnem Jadranu bo pihal jugo.

Jutri se bo delno zjasnilo, največ sonca bo v krajih zahodno in južno od nas. Dopoldne bo v Kvarnerju pihala šibka burja.

Več iz te kategorije