0 Deljenj 515 Ogledov

Meja sneženja se bo danes spuščala, sneg se z mrazom vrača konec prihodnjega tedna

8. February, 2021 8:03
515 Ogledov

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pas padavin se bo dopoldne pomaknil nad severni in vzhodni del Slovenije, drugod bodo padavine čez dan oslabele, pojavljale se bodo le manjše plohe, napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Meja sneženja se bo spuščala, popoldne bo na severu na okoli 600 m. V Prekmurju in na Štajerskem bo zapihal severovzhodnik. Popoldanske temperature bodo na severu od 1 do 4, drugod od 6 do 11 °C.

Jutri bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo večinoma deževalo. Na Primorskem bo zapihal veter južnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 6 do 12, na severozahodu okoli 3 °C.

Obeti. V sredo bo oblačno, na zahodu bo zjutraj ponovno začelo deževati, čez dan se bodo padavine širile v notranjost. V noči na četrtek bo dež tudi po nekaterih nižinah prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodni veter, občutno se bo ohladilo.

Vremenska slika. Nad srednjo in zahodno Evropo je obsežno ciklonsko območje, hladna fronta se nahaja na severni strani Alp. Z jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka hladnejši in še vedno vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo še deževalo, v alpskih dolinah bo dež prešel v sneg. Več sončnega vremena bo ob Jadranu.

Več iz te kategorije