0 Deljenj 592 Ogledov

Meja sneženja danes pod 1000 metri, v drugi polovici tedna kaže na vremenski obrat, bilo naj bi “zelo toplo”

8. November, 2021 7:09
592 Ogledov
Simbolična fotografija.

Danes bo sprva oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 900 m, za ponedeljek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Popoldne bodo padavine ponehale, oblačnost se bo pričela trgati. Dnevne temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 15 °C.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo zmerna burja. V notranjosti bo zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na jugovzhodu, pihal bo veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od -2 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 6 do 12, na Primorskem do 16 °C.

Obeti. V sredo bo nekaj sonca predvsem na Primorskem in v višjih legah, v notranjosti Slovenije bo precej nizke oblačnosti. Burja bo oslabela.

V četrtek bo sprva več oblačnosti na zahodu Slovenije, popoldne se bo povsod oblačnost umikala. V hribovitem svetu in v krajih z jugozahodnim vetrom bo zelo toplo.

Vremenska slika. Nad osrednjim Sredozemljem in severnim Balkanom se nahaja vremenska fronta, ki bo danes prešla naše kraje. Zjutraj bo od vzhoda začel v nižjih zračnih plasteh dotekati hladnejši in sprva še vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Pas padavin se bo dopoldne širil proti jugu. V Alpah bo snežilo. Popoldne bodo padavine večinoma ponehale, pojavljale se bodo le v Kvarnerju. Ob Jadranu bo zapihala zmerna do močna burja.

Jutri bo suho, največ sonca bo v krajih zahodno in severno od nas. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

Več iz te kategorije