0 Deljenj 1133 Ogledov

VIDEO: Meja s Hrvaško: Migranti prebili policijsko blokado

24. October, 2018 12:00
1133 Ogledov
Foto: printscreen

Reporter Avaza razkriva, da so na mejnem prehodu Maljevac migranti prebili policijsko blokado in krenili proti Hrvaški.

Neuradno naj bi bilo v spopadu med migranti in policisti nekaj ranjenih. Balkanski mediji razkrivajo, da je med nasilnimi migranti največ Afganistancev in Maročanov, nekaj jih je iz Bangladeša in Kuvajta.

Le pol ure po tistem, ko so migranti prebili policijsko blokado, so prišli do meje s Hrvaško. Ob 11h je tako Avaz poročal, da je na mejnem prehodu Maljevac kaos. Hrvaška je poslala specialne enote, policisti Bih so zaprli cesto in mejni prehod.

O migrantih poroča tudi portal Biščani, in sicer, da je vlak Talgo, ki vsako noč vozi ilegalne migrante iz Sarajeva v Bihać, obstal na železniški postaji v Bihaću. V njem je okoli 90 ilegalcev, ki jim policija ne dovoli, da bi izstopili.

Načelnik policije Unskosanskega kantona Mujo Koričić je dejal: “Moja naloga je, da zaščitim življenja državljanov BiH.” Opozoril je, da ilegalni migranti povzročajo vse več kaznivih dejanj: od posilstev in groženj do vlomov in ropov.

Obvestilo oz. priporočilo pa je bilo poslano tudi avtobusnim prevoznikom, ki vozijo iz osrednje BiH proti Bihaću, naj na avtobuse ne sprejemajo več ilegalnih migrantov, poroča 24sata. Oblasti se bojijo, da gre za organizirano akcijo migrantov, da bi na silo prišli na Hrvaško.

Okoli 200 ilegalnih migrantov so ustavile posebne enote hrvaške policije. Migranti so se posedli na tla in blokirali prehod v obe smeri. Mejni prehod Maljevac je zaprt. Video o tem tukaj:

Po zadnjih informacijah na hrvaški meji postavljajo ograjo. V med mejnem prostoru policija BiH omejuje gibanje.

Več iz te kategorije