0 Deljenj 404 Ogledov

Megleni dnevi v večjem delu države

15. December, 2021 8:31
404 Ogledov

Danes bo na zahodu in v gorah delno jasno, za sredo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Drugod bo večji del dneva megla ali nizka oblačnost. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 12 °C.

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, predvsem na vzhodu občasno pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, ki se ponekod lahko zadrži večji del dneva. Ponekod na Primorskem bo še pihala šibka burja, ki bo pozno zvečer ponehala. Jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 12 °C.

Obeti. V petek in soboto bo delno jasno z meglo po nekaterih nižinah. V soboto bo na Primorskem spet zapihala šibka burja.

Vremenska slika. Nad južno polovico Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. V spodnjih plasteh ozračja priteka od vzhoda nekoliko hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu pretežno jasno, drugod oblačno ali megleno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju zmerna burja.

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas. Ponekod po nižinah bo megla. Ob severnem Jadranu bo še pihala burja.

Več iz te kategorije