0 Deljenj 541 Ogledov

Megla se lahko zadrži večji del dneva

17. December, 2021 7:26
541 Ogledov

Danes bo precej jasno, ponekod občasno zmerno oblačno, za petek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, ki se bo predvsem v Ljubljanski kotlini lahko zadržala večji del dneva. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem do 12 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Predvsem v Slovenski Istri in zaledju bo pihala šibka burja, ponekod na severovzhodu pa severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju 2, najvišje dnevne od 2 do 8, na Primorskem do 13 °C.

Obeti. V nedeljo bo pretežno jasno z meglo po nekaterih nižinah, ob morju ter na Goriškem pa bo nizka oblačnost. V ponedeljek bo precej jasno, več oblačnosti bo občasno v vzhodni Sloveniji. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla.

Vremenska slika. Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severa priteka k nam suh in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, več oblačnosti bo v krajih vzhodno in južno od nas. Jutri bo pretežno jasno. Ponekod po nižinah bo megla. Ob severnem Jadranu bo spet zapihala burja.

Več iz te kategorije