0 Deljenj 2938 Ogledov

Matjaž Štok, mariborski sodnik z žura stranke SD, naj bi bil celo organizator strankarske prireditve

20. May, 2019 6:55
2938 Ogledov

Sodnik okrožnega sodišča v Mariboru Matjaž Štok, ki je s sodniškim kolegom Slavkom Gazvodo na prvomajski zabavi stranke SD žural na Urbanu in poziraa za predvolilne objave strankinih evropskih kandidatov Tanje Fajon, Aleksandra Jevška, Neve Grašič in Milana Brgleza, je po informacijah naših virov celo organizator srečanja. Ne zgolj letos, že vrsto let. Informacijo smo skušali preveriti pri Štoku, a na vprašanja, ki smo jih poslali na njegov služben naslov, in jih v celoti objavljamo v okvirju, do danes pojasnil nismo prejeli.

Spoštovani gospod Štok,

naši viri trdijo, da ste že nekaj let organizator prvomajskega srečanja stranke SD na Urbanu, zato želimo pri vas preveriti naslednje informacije:
– Ali ste član stranke SD?
– Ali ste kadarkoli bili član stranke SD?
– Ali drži, da ste organizator srečanje stranke SD na Urbanu?
– Ali drži, da se v zadnjih letih srečanja stranke SD na Urbanu redno udeležujete?

Štok je, o tem smo že poročali na povezavi, je prišel na piknik oblečen v majico, ki je tako ustrezala strankarskim barvam, da se je zlil celo z odtenkom, pokrit pa je bil z baretko, kakšno je nosil krvavi kubanski revolucionar Che Guevara, ki ga je na svojo rdečo majico odtisnil Brglez.

Da so bili na Urbanu lokalni člani stranke SD, je na Twitter zapisala tudi nosila evropske liste SD Tanja Fajon. In na sliki objaivla Štoka in Gazvodo.

Sodni svet v krču?

Informacijo o Štokovih organizacijskih aktivnostih za stranko SD preverjamo tudi pri drugih virih. Škandal, ki sta si ga privoščila sodnika Štok in Slavko Gazvoda, ki sta v preteklosti podpisovala odredbe zoper Franca Kanglerja, političnega tekmeca SD-jevega kandidata Borisa Soviča, pa še ni prišel na dnevni red sodnega sveta, ki mu predseduje Erik Kerševan. Kako je reagiral novopečeni pri mož sodnega sveta Kerševan, smo objavili na povezavi.

Etični komisiji pri sodnem svetu predseduje Nina Betetto.

Še v SD niso bili prepričani, ali je član

Po objavi članka smo od stranke SD prejeli popravek, ki ga objavljamo v celoti: “V omenjenem članku je zapisano, da je organizator prvomajskega srečanja SD na Urbanu pri Mariboru gospod Marko Štok, kar ne drži! Organizator tradicionalnega srečanja je SD Maribor. Prav tako poročate, da je gospod Marko Štok član stranke SD, kar ne drži, saj smo vaše trditve preverili v evidenci našega članstva in ugotovili, da gospod Štok ni in nikoli ni bil član stranke SD. Objavljene informacije so povsem neresnične ter očitno uporabljene zgolj in samo za podtikanja ter napade na stranko Socialnih demokratov v predvolilnem času.

Sodnik Matjaž Štok na vprašanja tudi do konca ponedeljka ni odgovoril.

Več iz te kategorije