0 Deljenj 3542 Ogledov

Luka Mesec izključen iz stranke!

25. May, 2018 17:44
3542 Ogledov

Se še spomnite, kako je pred štirimi leti v parlament prvič prišla tedanja Združena levica in z njo »nova politična zvezda« Luka Mesec? Slednji se je proslavil kot mlad in perspektiven levičarski politik, kot »nov obraz«, ki naj bi na nedavnem soočenju na Pop TV po mnenju nekaterih s svojimi »argumenti« celo spravil ob živce izkušenega predsednika SDS Janeza Janšo (čeprav je slednji deloval zelo mirno in ni bil prav nič nervozen).

Luka Mesec, ki je ponosen na svoj levičarski radikalizem ter na svoje simpatiziranje z režimom v obubožani Venezueli, je znan tudi po številnih bizarnih izjavah, s katerimi dokazuje, da o gospodarstvu v resnici nima pojma, pa čeprav naj bi bil glavni ekonomski svetovalec Levice iz ozadja celo nekdanji podpredsednik Demosove vlade in nekdanji rektor ljubljanske univerze dr. Jože Mencinger. V oddaji Tarča na nacionalni televiziji je Mesec februarja med drugim dejal: »Če hočemo priti v drugačen razvojni model, se bomo morali začeti spraševati, kako okrepiti notranji trg, kako postati manj odvisni od izvoza, ki je trenutno največja Ahilova peta našega gospodarstva

Kaviar socialist

»Otrok vseslovenskih ljudskih vstaj« Luka Mesec, ki sicer izhaja iz Železnikov, a sam tam ni kandidiral (ker niti slučajno ne bi bil izvoljen), je sicer v resnici kaviar socialist, saj smo že kako leto po volitvah odkrili, da je njegovo združbo obilno financirala nemška levičarska stranka Die Linke. Pa ne samo to – Združena levica je nato praktično razpadla, saj je od treh strank, ki so jo sestavljale, ena izstopila, to je Žnidaršičeva Demokratična stranka dela, ki je avtorsko zaščitila ime Združena levica in ga tudi obdržala. Preostalima dvema skupinama (Iniciativa za demokratični socializem, TRS) tako ni ostalo drugega, kot da si dajo ime Levica. Pa še ta je ostala brez poslanca Matjaža Hanžka, ki se je odločil za samostojno pot.

Čeprav se Luka Mesec v predvolilnem času spet pojavlja kot »as iz rokava«, nad katerim se mnogi ljubitelji venezuelskega socializma navdušujejo, pa ni skrivnost, da je prav on v zadnjih štirih letih odigral ključno negativno vlogo v izjemno razburljivem dogajanju znotraj (Združene) Levice in sicer v okviru IDS. Zanimivo je namreč, kako je Mesec pred javnostjo (in predvsem za medije) dajal izjave, da bodo razkrili in počistili vse mahinacije znotraj stranke. A resnica je, da je bil prav Mesec tisti, ki so mu lastni tovariši obrnili hrbet, očitno tudi zaradi samovolje. To dokazuje tudi dogajanje na kongresu IDS aprila 2016, ko je zaradi nesoglasij prišlo celo do vpitja in fizičnih obračunov. A vse to je ostalo za zaprtimi vrati, kongres menda ni bil sklepčen, prišlo je tudi do hudih proceduralnih zapletov. Tedaj se je celo govorilo o možnem prestopu Mesca v TRS, saj je bil s strani mnogih članov izžvižgan.

Leta 2016 izključen iz IDS

A ne samo to – izkazalo se je celo, da je bil Mesec izključen iz IDS. Vsaj tako je mogoče sklepati po zapisniku disciplinske komisije IDS, ki so ga dobili v uredništvo tednika Demokracija. Na omenjeni seji konec leta 2016 so namreč obravnavali tudi zlorabo pooblastil s strani članice IDS, v tej španoviji se je znašel tudi Mesec, ki naj bi kršil statut stranke in ravnal samovoljno. Šlo naj bi za posredovanje ponarejenih glasovalnih rezultatov v lokalnem odboru IDS v Kranju. Na seji disciplinske komisije je bilo sicer s pičlo večino sprejet sklep, da je Mesec izključen iz stranke, ker je kot koordinator Sveta IDS vnesel potvorjene podatke v glasovalno tabelo, ne da bi informacijo o rezultatih dobil od delegata LO Kranj. Vendar se je Mesec po navedbi našega vira kasneje dobro znašel in na svojo stran pridobil prijatelje iz sveta stranke, ki so mu krili hrbet in tako preprečili njegovo dokončno izključitev.

Seveda ga vsa ta dediščina, ki ga bremeni, ne ovira pri tem, da na televizijskih soočenjih igra velikega poštenjaka in borca za blaginjo Slovenk in Slovencev. A če želite vedeti, kakšno blaginjo prinaša Levica, se raje ozrite v Venezuelo, ki je vzorčen primer delovanja »demokratičnega« socializma po različici Chavez-Maduro…

demokracija.si

Več iz te kategorije