0 Deljenj 7333 Ogledov
istock

Lovorov list je čudežna zdravilna rastlina

1. October, 2017 18:00
7333 Ogledov

Lovor je čudežna rastlina in škoda, da jo ljudje uporabljajo le kot aromatični dodatek k hrani. Strokovnjaki pravijo, da lovor upočasnjuje starost, pomirja, pomaga v borbi proti bakterijam, zdravi dihalni trakt, čisti telo …

Tukaj je nekaj načinov, kako ga lahko uporabite za izboljšanje vašega zdravja:

1.  Pomaga izločati sluz iz pljuč – lovorov list je dihalna stimulacija in pomaga izločati sluz iz pljuč. Najbolje je dati sveže ali suhe liste lovorja v vročo vodo in vdihavati paro. Lahko se tudi mažete z lovorovim oljem po prsih. Zdravi alergije in astmo.

2. Pomaga pri diabetesu – raziskave so pokazale, da trije grami lovorja na dan zmanjšujejo raven glukoze pri ljudeh, ki imajo diabetes tipa dva.

3. Pomaga pri anksioznosti in utrujenosti, tako rekoč prebuja – kombinacija kemikalij v lovorju deluje pomirjajoče na telo in psiho. V bivalnem prostoru prižgite nekaj lovorovih lističev in vdihavajte ta dim. Vendar tega ne počnite pred spanjem, saj vas vonj lovorja prebudi.

4. Pomaga pravilnemu delovanju srca – organska sestavina v lovorju ojača stene kapilar v srcu in pomaga odstraniti slab holesterol iz telesa.

5. Dober je za prebavo – čimveč ga dajajte v hrano ali pa si kar masirajte trebuh z lovorovim oljem po obroku. To bo pomagalo izločati prebavne sokove in omogočalo hitrejšo prebavo.

6. Pri urinarnih okužbah – zmešajte lovorjev prah z mlekom in mešanico popijte.

Več iz te kategorije