0 Deljenj 1988 Ogledov
iStock

Ljudje, ki pogosto jočejo, so srečnejši, bolj zdravi in mentalno močnejši

8. March, 2018 15:45
1988 Ogledov

Ljudi, ki preveč jočejo, označujejo za preobčutljive. Ampak kljub temu da nekateri verjamejo v to, v resnici ti ljudje dojemajo stvari na smiseln način.

Predstavljamo vam 7 razlogov, zakaj so ljudje, ki pogosto jočejo, mentalno močnejši.

1. So bolj zdravi

Tlačenje čustev za nikogar ni zdravo. V naši kulturi je značilno, da se povzdiguje tiste, ki lahko prezrejo stres. Vendar je v resnici to drugače … Namreč nabiranje stresa povzroči obremenitev – zdravstvene težave, kot so povečano tveganje za srčni napad, anksioznost in visok krvni tlak.

Raziskovalci z Univerze na Južni Floridi so ugotovili, da je jok način pomoči, s katerim se obnavljamo fizično in duševno. Kadar gre za njihovo mentalno in fizično zdravje, imajo ljudje, ki pogosto jočejo, odlične ideje.

2. So srečnejši

Ljudje, ki veliko jočejo, so najbolj žalostna bitja na svetu. Čista zabloda! Ravno nasprotno … Jok izboljšuje razpoloženje. V raziskavi je bilo kar 88,8 odstotka vprašanih bolje razpoloženih, potem ko so se razjokali. Jok sproži čustveno olajšanje, ki nam omogoči, da odženemo žalost. Vsi tisti, ki si to upajo in naredijo, jih čaka svetlejša prihodnost.

3. So pogumnejši

Ne glede na to, ali verjamete, da je ranljivost slabost ali moč, je ta vsekakor izziv. Samo pogumna oseba lahko pokaže svoja čustva drugim. Tisti, ki jočejo, so izpostavljeni tveganju obsojanja in nerazumevanja.

4. Bolje komunicirajo

Skozi solze kažemo jasno sliko svojega srca. Ljudje, ki jočejo, jok uporabijo kot način, da se izrazijo. S tem samo povečajo sposobnost drugih načinov komunikacije.

5. Imajo boljše odnose

Ranljivost povezuje ljudi, jok pa je vrhunec ranljivosti. Tisti, ki pogosto jočejo, se čutijo povezane z drugimi ravno zato, ker delijo to ranljivost. Ko enkrat pustite pravim prijateljem, da vas vidijo v solzah, bo vaš odnos postal globlji.

6. So iskreni

Jok je pristen. Če vam solze polzijo po obrazu, si priznajte to, kar čutite. Jok ni samo pogum, ampak je iskren odraz srca. Ko lahko oseba prizna stanje svoje duše, potem to vodi do iskrenega življenja.

7. Bolj razumejo sebe

Tisti, ki pogosteje jočejo, imajo močnejšo samozavest. Sami želijo, da razumejo svoja čustva. Samospoznanje je stanje, ki ga dosežete skozi čas in prakso. Ljudem, ki ne jočejo pogosto, imajo velikokrat problem pojasniti in razumeti svoja čustva.

Če želite imeti povsem zdrav in močan um, pustite svojim solzam, da pritečejo na dan, piše stil.kurir.rs.

Več iz te kategorije