0 Deljenj 1193 Ogledov

Ljubljana bo konec tedna središče bogastva in vpliva: Prišlo naj bi jih več kot 200!

14. November, 2018 14:25
1193 Ogledov

Ljubljana bo ta konec tedna središče vplivnega sveta. Pa ne zaradi lokalnih volitev, ki bodo v nedeljo, pač pa Vanessa Čokl v Večeru danes poroča, citiramo: “V Ljubljani bo od petka do nedelje več kot 200 najvplivnejših posameznikov dobesedno iz vsega sveta. To bo letno evropsko srečanje Trilaterale, ki ima tačas blizu 400 članov.” In še: “Slovenija na naslovnici mednarodne izdaje New York Timesa predvčerajšnjim, v napovedi srečanja Trilaterale ta konec tedna v Ljubljani!”

Vse skupaj se bo sicer dogajalo za zaprtimi vrati, Čoklova napoveduje: “Prvič bo ta globalna zasebna lobistična skupina najbolj vplivnih iz biznisa, politike, medijev … sestankovala v Sloveniji. Napovedani so trije nekdanji predsedniki držav, šest nekdanjih predsednikov vlad, mnogi ugledni misleci in poslovneži.” Prišli naj bi nekdanji predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso, nekdanji predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy, Nigel Higgins iz vrha Rothschild&Co iz Londona, Jacob Frenkel, šef JPMorgan Chase International, šef Münchenske varnostne konference Wolfgang Ischinger, nekdanji generalni sekretar Nata Jaap de Hoop Scheffer, zvezdniški, globalno razprodani psiholog Jordan Peterson, internetni startupovec iz Izraela Yossi Vardi, nekdanji italijanski premier Mario Monti, šef bančne skupine KBC Thomas Leysen, nekdanji šef EBRD Jean Lemierre, Franz Fischler, Forum Alpbach, Lionel Barber iz The Financial Timesa, predsednik uprave Atlantik Grupe iz Zagreba Emil Tedeschi in Slovenec na Stanfordu Jure Leskovec, zaradi obveznosti v Bruslju pa je zadnji trenutek odpovedal podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans, eden od kandidatov za bodočega predsednika Evropske komisije. Visoke goste bo v petek v predsedniški palači sprejel predsednik republike Borut Pahor.

Jordan B. Peterson z oddelka za psihologijo Univerze v Torontu je zvezdnik YouTuba. Knjižno uspešnico 12 pravil Življenja prestavlja po vsem svetu. Foto: Facebook.

Čoklova poroča, da je gostitelj šef evropske sekcije Trilaterale Jean-Claude Trichet, s slovenske strani pa dogajanje gosti prvi mož Gorenja Franjo Bobinac, ki je dejal: “To srečanje je izjemna priložnost, da Slovenija okrepi svojo vlogo vodilne države v regiji in kot pomembna igralka v svetovnem gospodarstvu. Ne samo da bo to odličen dogodek za več kot 200 izjemnih posameznikov, članov Trilaterale, ki se bodo srečanja udeležili, temveč tudi za goste, ki bodo imeli dostop do najbolj vplivnih in najbolje obveščenih posameznikov na svetu.”

Za zaprtimi vrati bo le peščica Slovencev, nekdanji predsednika uprave NLB Marko Voljč, ki je, tako poroča Čoklova “iz ljubljanske banke potem odšel v belgijsko bančno skupino KBC. Iz mlade garde uspešnih in prodirajočih sta trilateralca Slovenca Žiga Vavpotič, predsednik upravnega odbora Outfit7 in soorganizator ljubljanskega srečanja, ter Mark Boris Andrijanič iz Uberja Varšava.”

Več iz te kategorije