0 Deljenj 781 Ogledov

LETO 2017: Srce nam je bilo zeleno!

30. December, 2017 5:21
781 Ogledov
Foto: epa

Slovenci smo tudi v letu 2017 dokazali, da smo športni narod. Samo poglejte te neverjetne uvrstitve!

Leto se je začelo fantastično za slovensko rokometno reprezentanco, ki je več kot odlično nastopila na svetovnem prvenstvu v Franciji. V tekmi za tretje mesto je premagala Hrvaško in osvojila prvo medaljo za Slovenijo v ekipnih športih na svetovnem prvenstvu. Slovenci smo v rokometu med najboljšimi na svetu, ta rezultat pa le še potrjuje to dejstvo.

Sredina leta je med Slovence, ki smo po duši pravi športni navdušenci, prinesla nov razlog za veselje. Kolesar Primož Roglič je namreč julija kot prvi Slovenec osvojil etapno zmago na najprestižnejši kolesarski dirki Tour de France, prvo mesto pa je 28-letnik osvojil v kar 183 kilometrov dolgi alpski etapi med krajema La Mure in Serre Chevalier.

Prav tako fantastično pa smo vstopili v jesen, ko je na evropskem prvenstvu zmagala še slovenska košarkarska reprezentanca in osvojila naslov prvaka v ekipnih športih za Slovenijo. Dejansko ni bilo Slovenca, ki ne bi navijal za naše junake v turškem Istanbulu, ki so pokazali premoč nad Srbijo. Za najkoristnejšega igralca turnirja je bil razglašen Goran Dragić, poleg njega pa je bil med najboljšo peterko uvrščen še Slovenec Luka Dončič.

Konec novembra pa je sveč veter v slovenske smučarske skoke prinesel že stari maček Jernej Damjan, ki je na tekmi svetovnega pokala v Ruki senzacionalno zmagal. Zanimivo, 34-letnik poletje pred tem sploh ni tekmoval, v to tekmo pa je »vskočil« kot rezerva. In glede na to, da se je sezona smučarskih skokov šele dobro začela, pričakujemo še vročo zimo na smučarskih strminah in krivinah.

Več iz te kategorije