0 Deljenj 4819 Ogledov
Simoblična slika.

#Koronavirus: Zdravniki s strahom gledajo v prvi teden aprila in opozarjajo: “Bojimo se, da trenutni ukrepi NISO dovolj učinkoviti!”

19. March, 2020 9:59
4819 Ogledov

“Bojimo se, da trenutni ukrepi NISO dovolj učinkoviti!” To so besede, s kateremi je skupina zdravnikov iz organizacije Mladi zdravniki (njihova imena v okvirju na dnu strani) sklenili dopis, ki so ga ponoči objavili na omrežjih. 

Zapisali so: “Model prikazuje dva scenarija poteka epidemije COVID-19 v Sloveniji. Po prvem so ukrepi vlade, sprejeti 16. 3. 2020, uspešni. Največja obremenitev bolnišnic bi bila v prvem tednu aprila, potrebnih okrog 500 hospitalizacij, od tega 120 na intenzivnih enotah. Po drugem scenariju sedanji ukrepi niso dovolj učinkoviti. Ta model predvideva dodatne ukrepe konec marca, če bi bili ti uspešni, bi sredi aprila potrebovalo hospitalizacijo 1800 bolnikov, od tega skoraj 500 na intenzivnih enotah. Po naših podatkih imamo v Sloveniji 200 postelj na intenzivnih enotah, večina je zasedena že v običajnih razmerah!
Ključno je, kdaj so vzpostavljeni dovolj uspešni ukrepi, ki preprečijo širjenje okužbe. Že en dan zamude povzroči izjemno veliko razliko v obremenjenosti zdravstvenega sistema in nepotrebnih smrti. Meja med tem, da se okužba dalje širi po eksponentni krivulji in tem, da število okuženih začne upadati, je izjemno tanka! Bojimo se, da trenutni ukrepi NISO dovolj učinkoviti!”

Več v objavi na spodnji povezavi.

Kdo so ljudje za organizacijo Mladi zdravniki

Povzveto po spletni strani mladizdravniki.si

O mladih zdravnikih

MLADI ZDRAVNIKI smo diplomanti MF vpisani v register zdravnikov pri Zdravniški zbornici Slovenije do 5 let po specialističnem izpitu. Definicija vključuje zdravnike pripravnike, sobne zdravnike, specializante in specialiste do 5 let po specialističnem izpitu.

Februarja 2017 smo mladi zdravniki prvič izvolili delovno skupino sedmih predstavnikov, katerih poslanstvo je v povezovati mlade zdravnike registrirane v Sloveniji in zastopati njihove interese.

Glavna interesna področja mladih zdravnikov so podiplomsko izobraževanje, zdravstvena in delovna politika.

Smo mladi in povezani. Zanimajo nas različna področja. Nekateri smo še pripravniki, drugi že na učiteljskih mestih. Smo različnih specialnosti. Na listi nas je dejavnih skoraj 1500. Sicer je mladih zdravnikov, do pet let po specialističnem izpitu, še več – približno 4000.

Izvoljeni predstavniki so: Goran Buser, Anita Dobrovolec, Polona Gams, Luka Kovač, Valentina Pugelj, Nejc Pulko in Nina Sojar Košorok.

Podporno ekipo sestavljajo: Lea Bombač, Tina Bregant, Jan Jamšek, Gregor Moleh, Veronika Vezjak in Sanja Zupanič.

Edino zgoraj navedeni zastopajo skupno, uradno mnenje Mladih zdravnikov Slovenije.

Več iz te kategorije