0 Deljenj 4445 Ogledov

Koronavirus zahteval četrto žrtev v Sloveniji, število okuženih je naraslo

24. March, 2020 14:25
4445 Ogledov

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je danes v visoki starosti umrla stanovalka z več pridruženimi kroničnimi boleznimi, pri kateri je bila potrjena tudi okužba z novim koronavirusom. Trenutno je okužba potrjena pri 24 stanovalcih, kar je pet več kot v ponedeljek, in pri šestih zaposlenih, kar je eden več kot v ponedeljek.

V Sloveniji potrjenih 480 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je 38 več kot dan prej

Kot so danes sporočili s šmarske občine, zaposleni v domu upokojencev skrbno spremljajo stanje vseh stanovalcev. Pri stanovalcih in zaposlenih ob sumu na okužbo z novim koronavirusom opravijo testiranje in izvedejo vse potrebne ukrepe, s katerimi so bili seznanjeni izvajalci zdravstvene dejavnosti in socialnovarstveni zavodi.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/news/koronavirus-okuzeni-iz-vec-kot-polovice-slovenskih-obcin-v-ljubljanski-regiji-tretjina-vseh-okuzenih/

V Sloveniji so pred tem umrli trije bolniki s potrjeno okužbo, in sicer dva oskrbovanca doma starejših v Metliki in starejši moški v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Tudi goljufi skušajo izkoristiti razmere ob epidemiji koronavirusa

Tudi goljufi skušajo izkoristiti razmere ob epidemiji koronavirusa. Na policija zaznavajo porast različnih spletnih in telefonskih goljufij, s katerimi si storilci skušajo pridobiti premoženjsko korist. Spletni goljufi skušajo oškodovati prebivalce predvsem s pretvezo širjenja informacij o koronavirusu, so zapisali na Generalni policijski upravi.

Nepridipravi uporabljajo različne prevare. Tako policisti še posebej svarijo pred lažnimi elektronskimi sporočili in sporočili na družbenih omrežjih, v katerih se storilci predstavljajo kot člani dobrodelnih organizacij in prosijo za prispevke. Pogosto se goljufi predstavljajo kot predstavniki Združenih narodov ali Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), so zapisali na policiji.

Policisti so opozorili tudi na lažne spletne strani. Goljufi na lažnih spletnih trgovinah, na družbenih omrežjih ali v elektronskih sporočilih ponujajo zaščitno opremo, kot so maske za obraz, kirurške maske, razkužila za roke ali zdravila. Običajno goljufi zahtevajo plačilo v naprej, naročenega blaga pa nato ne dostavijo.

V porastu pa so tudi telefonske prevare. Goljufi najpogosteje kličejo starejše občane, pod pretvezo, da jih kliče sorodnik, ki se je okužil z novim koronavirusom. Od občanov nato zahtevajo plačilo stroškov zdravljenja ali drugih storitev.

Več iz te kategorije