0 Deljenj 1371 Ogledov 1 Comments

#Koronavirus: Pri nas je bilo predobro, da bi trajalo, v Srbiji umrl zdrav 26-letnik

15. July, 2020 14:38
1371 Ogledov 1

V torek so v Sloveniji opravili 1112 testiranj na novi koronavirus in potrdili 19 primerov, skupno tako že 1878. Hospitaliziranih je bilo 16 bolnikov s covidom-19, kar je en manj kot dan prej. Intenzivno zdravljenje potrebuje ena oseba, eno pa so odpustili v domačo oskrbo. V torek ni umrl noben bolnik s covidom-19, je na spletu objavila vlada.

V Srbiji bodo zaradi zaskrbljujočega širjenja novega koronovirusa v petek znova uvedli obvezno nošenje zaščitnih mask v zaprtih prostorih, pa tudi na prostem, kjer ni mogoče ohranjati razdalje metra in pol. Mediji ob tem dodajajo, da je v beograjski bolnišnici jumrl 26-letni fant iz Čačka, ki je bil prej popolnoma zdrav. Kot poročajo lokalni mediji, je njegov brat umrl pred 11 dnevi v Čačku, prav tako zaradi koronavirusa. Iz sosednje BiH danes poročajo o 223 novih okužbah in eni smrtni žrtvi covida-19 v zadnjih 24 urah. Na Hrvaškem imajo trenutno 92 potrjenih primerov.

Okužbo z novim koronavirusom so v torek potrdili v 14 občinah po državi. Največ, pet, so jih potrdili v Mestni občini Velenje, dve pa v občini Hrastnik. Po en nov primer so našteli se v občinah Ljubljana, Koper, Kranj, Slovenska Bistrica, Dravograd, Kamnik, Jesenice, Šentjur, Murska Sobota, Mozirje, Šentjernej in Šmartno ob Paki.

 

Več iz te kategorije