0 Deljenj 710 Ogledov 1 Comments

#Koronavirus: Avstrijski epidemiologi v nekaj tednih pričakujejo nov lockdown, žarišče južnoafriškega seva blizu tudi Sloveniji

10. February, 2021 7:54
710 Ogledov 1

“Vsi meni znani modeli kažejo isto sliko, in sicer močno povečanje števila okužb zaradi popuščanja in britanske mutacije. Edina razlika je, ko je prag 200 dosežen. Pesimisti pravijo, da že konec februarja, optimisti v drugem tednu marca,” povzema avstrijski Kurier besede epidemiloga z Univerze v Kremsu Geralda Gartlehnerja.

Portal se sklicuje na včerajšnje izjave Gartlehnerja in virologa z znanstene akademije Andreasa Bergthalerja, ki je ocenil, da je omejevanje potovanj “pravilen korak, ki pa je prišel prepozno.”  Na vzhodu države naj bi veliko bolj nalezljiva britanska mutacija predstavljala že 40 odstotkov vseh okuženih, pravi pa celo, da z epidemiološkega stališča nič ne kaže na umirjanje.

Na Tirolskem se namreč pospešeno širi južnoafriška mutacija virusa, na katerega je opozoril Gartlehner, ki je kritičen do vlade, češ, da je “zapravila veliko časa, saj je že nekaj časa znano, da se Tirolska razvija v žarišče južnoafriškega mutanta.”

Objava je v celoti dostopna na spodnji povezavi.

Več iz te kategorije