0 Deljenj 3031 Ogledov

Kordiš besnel in zmerjal v DZ: Čas, da se v DZ uvede redno testiranje uživanja drog!

30. September, 2020 9:22
3031 Ogledov

Državni zbor je potrdil novelo zakona o obrambi, ki bo po zagotovilih predlagateljev z ministrstva za obrambo predvsem izboljšala položaj vojakov po 45. letu. Opravil je tudi razpravo o zakonu, ki predvideva 780-milijonsko investicijo v Slovensko vojsko med letoma 2021 in 2026, a zaradi predloga za posvetovalni referendum o njem še ni odločal.

Razprava je bila na trenutke zelo razgreta, ob koncu se je zaiskrilo med opozicijskima Levico in SD. Poslanec Levice Miha Kordiš si je zaradi ostrih besed o kolaboraciji SD z vlado, ki jo je označil za fašistoidno, najprej prislužil opomin, nato pa mu je predsednik SD Igor Zorčič tudi vzel besedo.

Kordišu ni ostal dolžan vodja poslancev SD Matjaž Han. Dejal je, da ne želi sodelovati z ljudmi, ki ene žalijo s kolaboranti, druge s fašisti. Od Kordiša je zahteval opravičilo, ki ga sicer ni dočakal. Je pa več poslank in poslancev njegove besede pospremilo z aplavzom.

Po facebooku že krožijo komentarji, ki nakazujejo, v kakšnem stanju naj bi bil Kordiš med izjavami. Nekateri predlagajo obvezno testiranje na droge …

Več iz te kategorije