0 Deljenj 483 Ogledov

Konec tedna prinaša dež, ki se bo krepil

11. March, 2021 6:21
483 Ogledov

Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno, za četrtek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Zapihal bo jugozahodni veter, ki se bo proti večeru okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 14 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami, ki se bodo popoldne okrepile. Meja sneženja bo med 1100 in 1300 metri, zvečer in v noči na soboto se bo spuščala. V večjem delu Slovenije bo še pihal jugozahodnik, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne od 6 do 12, ob morju do 14 °C.

Obeti. V noči na soboto bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem kratkotrajna burja. Padavine bodo do jutra ponehale. V soboto se bo prehodno zjasnilo, popoldne bo spet zapihal jugozahodni veter. V nedeljo bo oblačno s padavinami in nizko mejo sneženja. Na Primorskem bo zapihala burja.

Vremenska slika. Nad severnim delom Evrope je obsežno in globoko ciklonsko območje. Vremenska motnja se bliža Alpam in bo v petek dosegla tudi Slovenijo. Pred njo bo k nam od jugozahoda dotekal razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo zmerno do pretežno oblačno, krepil se bo jugozahodni veter.

Jutri bo oblačno, dež bo postopno zajel vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bo pihal jugo.

Več iz te kategorije