0 Deljenj 743 Ogledov

Kmalu konec belih poljan, prihajata dva uničevalca snežne odeje

14. December, 2019 9:50
743 Ogledov

Snežna odeja, ki je v preteklih urah prekrila zneten del Slovenije, utegne ponekod v nižinah kmalu skopneti. Vremenski tokovi prinašajo dva univečalca bele odeje – dež in visoke temperature.

Danes bo precej jasno, po nekaterih kotlinah se bo megla zadrževala ves dan, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo v krajih z dolgotrajno meglo okoli 0, drugod od 2 do 6, na Goriškem in ob morju od 9 do 12 °C.

Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah še megla. Čez dan bo v vzhodni in ponekod v severni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. V višjih legah in po nižinah predvsem vzhodne Slovenije bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, na Primorskem od 4 do 8, najvišje dnevne od 4 do 9, na Primorskem od 10 do 14 °C.

Obeti. V ponedeljek in torek bo predvsem v severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Topleje bo.

Vremenska slika. Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. Veter v višinah se obrača na zahodno smer, priteka postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo megla.

Jutri se bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem Jadranu pooblačilo, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo še delno jasno.

Več iz te kategorije