0 Deljenj 547 Ogledov

Kakšna ohladitev! Jutri od -10 do -5, ponekod do -15, za danes izdali opozorilo

11. January, 2021 6:14
547 Ogledov

Danes bo v severnih in zahodnih krajih deloma jasno, drugod bo sprva še pretežno oblačno, so zjutraj napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Rahlo sneženje na jugu bo dopoldne ponehalo. Popoldne in zvečer se bo od severozahoda postopno jasnilo. Na Primorskem bo dopoldne še pihala zmerna do močna burja, popoldne pa bo počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 6 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Danes zjutraj in dopoldne bodo najmočnejši sunki burje predvsem v Vipavski dolini lahko še dosegali hitrost med 100 in 120 km/h.

Ponoči se bo povsod razjasnilo, veter se bo polegel. Tu in tam bo po nižinah nastalo nekaj megle. Jutranje temperature bodo do -10 do -5, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do -15, ob morju okoli 0 °C.

Jutri bo sprva jasno, sredi dneva in popoldne pa se bo oblačnost od severa prehodno povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem okoli 6 °C.

Obeti. V sredo in v četrtek bo precej jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Ponekod bo pihal severozahodni veter.

Vremenska slika. Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje, nad zahodno in srednjo Evropo pa območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam hladen in postopno nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih jugovzhodno od nas še oblačno z občasnim rahlim sneženjem, drugod se bo postopno delno razjasnilo. V Kvarnerju bo pihala zmerna do močna burja, ki bo zvečer oslabela.

Jutri bo sprva jasno in mrzlo, čez dan pa se bo od severa prehodno pooblačilo.

Več iz te kategorije