0 Deljenj 3060 Ogledov

Kako se Metki Tekavčič, vidni članici SD, kot dekanji EF osumljeni zlorabe položaja, ni uspelo znebiti sodnika Zvjezdana Radonjića

3. February, 2020 16:26
3060 Ogledov

Dekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in vidna članica stranke SD Metka Tekavčič, ki je osumljena zlorabe položaja in pridobivanja protipravne premoženjske koristi v zdaj že razvpiti aferi dodatki, ni uspela z zahtevo za izločitev sodnika Zvjezdana Radonjića.

Minevi mesec dni, od kar smo pričeli iskati odgovor, danes pa je Mateja Jazbec iz Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki mu predseduje Marjan Pogačnik, sporočila: “Spoštovani, v zvezi z vprašanjem, ki ste ga naslovili na Okrožno sodišče v Ljubljani, 3.2.2020, zadeva II K 43596/2016, odgovarjamo, da je odločitev Višjega sodišča v Ljubljani, da se zahteva za izločitev predsednika sodišča zavrne kot neutemeljena, prav tako se zahteva za izločitev predsednika senata zavrne kot neutemeljena. Vabila strankam na obravnavo so bila posredovana 15.1.2020.”

Nov narok pri sodniku Radonjiću je razpisan za petek, 7. 2. 2020, je razvidn iz spletne strani sodišča. Na zadnji sklic decembra lani ni bilo ne Tekavčičeve, ne soobtoženega Dušana Mramorja, ki mu po poročanju Slovenske tiskovne agencije grozi celo prisilna privedba. Tekavčičeva pa tistega dne dopoldne ni mogla na sojenje, na katerem so njeni zastopniki zahtevali izločitev sodnika, že ob 15. uri istega dne pa je bila na fakulteti in predsedovala komsiji za zagovor magistrskega dela, o čemer smo poročali na povezavi.

Radonjić takrat zdravniških opravičil Mramorjeve obrambe, češ, da je na zdravniških pregledih v tujini, ni sprejel. Mramor pa se je manj kot teden dni po tem opravičilu znašel na številnih posnetkih, ko je nastopal na prireditvi Združenja manager. Ogledate si jih lahko na povezavi.

Sodišče je vsakič na vprašanje, ali je odločitev o zahtevi Tekavčičeve za izločitev Radonjića že znana, odgovarjalo: “Spoštovani,v zvezi z vašim novinarskim vprašanjem pojasnjujemo, da je odločba v fazi vročanja strankam, zato vam podrobnejših informacij ne moremo posredovati.” Danes so dodali, da “za obveščanje strank v postopku veljajo drugi zakonski in podzakonski akti, kot to velja za obveščanje javnosti.”

Več iz te kategorije