0 Deljenj 2695 Ogledov
Marjan Pogačnik v zapisu obveščevalca Antona Peinkiherja o pravosodju, da so "Barabe skorumpirane," ne vidi problema. Foto: http://www.sudbih.gov.ba/sudija/marjan-poganik-slovenija/99/prikai

Kako reagira predsednik sodišča Marjan Pogačnik, ko bivši obveščevalec sodnico obtoži, da so jo “kupili” in zapiše: “Barabe skorumpirane”

25. February, 2020 11:10
2695 Ogledov

Pred dnevi je razvpiti bivši obveščevalec Anton Peinkiher, ki je bil lani obsojen zaradi laži o brigadirju Antonu Krkoviču, na Twitter zapisal, da so sodnico “kupili” pravosodnike pa imenuje “Barabe skorumpirane”. Zapis lahko preberete v celoti.

Vir: Twitter

Peinkiherja je obsodila sodnica Metka Turk z Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki mu predseduje Marjan Pogačnik, zato smo obema poslali njegov zapis in prošnjo za nekaj pojasnil.

Spoštovani,

v zvezi z izjavo Antona Peinkiherja, ki mu je lani sodila sodnica Okrožnega sodišča v Ljubljani Metka Turk, in je v petek na omrežje Twitter o sojenju zapisal (celotna izjava na povezavi https://twitter.com/antonpeinkiher/status/1225759146374520837?s=11 ali v priponki) “Prvič nisem nič plačal, če so na prvi stopnji kupili sodnico, na višjih instancah ne bodo mogli vsega podkupit. Barabe skorumpirane,” sodnico Turkovo in predsednika sodišča Marjana Pogačnika danes do 15. ure prosimo za pojasnila na naslednja vprašanja:
– Ali držijo Peinkiherjeve navedbe, da je bila sodnica podkupljena?
– V kolikor držijo, kdo, kje, kdaj in s čim je podkupil sodnico Okrožnega sodišča v Ljubljani? Ali bo predsednik Pogačnik kakorkoli ukrepal?
– V kolikor ne držijo, ali bo sodnica Turkova oziroma predsednik sodišča Pogačnik zoper Antona Peinkiherja ukrepalo, kdaj in kako?

A Pogačnikovih obveščevalčev zapis ni posebej vznemiril, saj iz njega niso razbrali, na koga ne nanaša, na katero zadevo, pogrešali pa so tudi okoliščine, ki bi očitke konkretizirale.

 

Več iz te kategorije