0 Deljenj 1445 Ogledov

KAKO DELA SFRJ NARKO-MAFIJA V AVSTRIJI? Bosanec je šef, Hrvat goji drogo, Srb pakira

2. November, 2018 6:45
1445 Ogledov
Slika je simbolična. Foto: PU Celje

Avstrijska policija je sporočila, da so aretirali veččlansko kriminalno združbo, katero je vodil 48-letni državljan Bosne in Hercegovine. Očitajo jim, da so pridelali kar 113 kilogramov visokokvalitetnega kanabisa na Dunaju in Spodnji Avstriji. 

Vrednost omenjene droge je na ulici kar 1,23 milijona evrov, piše avstrijski Kleine Zeitung. Sliši se ogromno, a SRFJ narko-mafija je vseeno ostala dolžna kar 110 tisoč evrov elektroenergetskemu podjetju. Res je, za več kot sto tisoč evrov so porabili elektrike, da so gojili drogo na improvizirani plantaži kanabisa.

O tem pa so se razpisali tudi srbski mediji, ki pravijo, da se je vse začelo novembra 2017, ko je policija posredovala zaradi močnega vonja kanabisa. Vodja tolpe, 48-letni državljan BiH, je bil aretiran junija.

Policija je v kleti našla kar 350 rastlin droge. Preiskava je razkrila, da je drogo gojil 39-letni državljan Hrvaške, ki je bil aprila aretiran na Dunaju. Hrvatu in Bosancu pa je pomagal še 52-letni državljan BiH, ki je bil maja aretiran na hrvaško-slovenski meji (na podlagi mednarodnega naloga) in izročen Avstriji, razkriva Kurir.

Policija je izvedla hišno preiskavo še v nekem stanovanju na Dunaju, ki sta ga državljana BiH in Hrvaške imela v najemu. Ob tej priložnosti so med pakiranjem droge ujeli še državljana Srbije.

Več iz te kategorije