0 Deljenj 2469 Ogledov

Kaj se dogaja v karanteni v Velenju? Ženski zaradi Dragića na trg, neka ženska sploh ne bi smela biti tam

28. March, 2020 19:34
2469 Ogledov

 Iz velenjske občine so danes opozorili na primer osebe, ki je ponoči neupravičeno skušala izkoristi karanteno v tamkajšnjem hotelu Paka. Po današnjem preverjanju so ugotovili, da je bila v hotelu nameščena neupravičeno, zato so jo danes popoldne predali policiji v nadaljnji postopek, so sporočili z Mestne občine Velenje. V Velenju je za zdaj v karanteni 42 Slovencev, ki so v petek prišli iz Madrida. Po današnjih testiranjih so ugotovili, da sta med njimi dva z lažjimi simptomi koronavirusne bolezni 19.

V hotelu Paka pa so imeli ponoči dodaten zaplet. Kot so danes pojasnili na občini, je zjutraj okrog druge ure pred vhod hotela Paka prišla ženska in prepričala predstavnike varovanja, da je prišla iz Španije. Zatrjevala je, da je dobila odredbo Nacionalnega inštituta za javno zdravje in da se mora zglasiti v karanteno v hotel Paka. Vso potrebno dokumentacijo za karanteno pa naj bi ji dostavili naslednji dan, torej danes. Ker ponoči niso mogli preveriti njene izjave, so jo namestili v karanteno. Danes pa se je izkazalo, da je njena zgodba neresnična. Ženska sploh ni bila v Španiji, ampak je želela v karanteno zaradi osebnih težav. Policija je pri njenih starših preverila, da ni bila v Španiji in da ni prišla z letalom iz Španije skupaj z ostalimi osebami, ki so že v karanteni v hotelu Paka.

V petek opravljenih 1387 testov na covid-19, potrjenih še 52 novih okužb, skupaj do danes 684 pozitivnih oseb

Žensko so danes ob 16.30 predali policiji v nadaljnji postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, so sporočili z velenjske občine.

Če lahko Dragić, lahko tudi me?

A to še ni vse! Med ljudmi v karanteni je bil tudi košarkar slovenske reprezentance Zoran Dragić, ki se je najprej razburjal, da mora biti zaprt, kasneje pa je že veselo skakal pred stavbo in se družil z novinarji. Dve ženski, ki sta prav tako v karanteni, sta mislili, če je lahko Dragić zunaj, zakaj ne bi bile tudi midve, piše Nova24. In sta odšle na trg …

Več iz te kategorije