0 Deljenj 838 Ogledov

KAJ BO PRINESLA NOČ? Zaliva stanovanja, elektrike ni, strele netijo požare

3. July, 2018 23:57
838 Ogledov
STA

Nevihte so v več delih Slovenije zvečer povzročile nekaj težav. Na Nanosu pod cerkvijo Svetega Hieronima je strela zanetila požar, ki so ga gasilci že pogasili. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu pa je udar strele povzročil prekinitev električne energije. V Domžalah je strela udarila v dimnik, kjer so zagorele saje.

V naselju Razdrto je meteorna voda zalila kleti dveh stanovanjskih objektov. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Razdrto in Hruševje, ki so iz kleti izčrpali okoli 50 kubičnih metrov meteorne vode.
Pestro predvsem v ljubljanski občini

Meteorna voda pa glede na podatke Uprave RS za zaščito in reševanje povzroča preglavice predvsem v ljubljanski občini, do sedaj je bilo črpanje vode, tudi zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod, potrebno na treh različnih lokacijah.

Poleg tega je drevo padlo na cesto Prevalje-Poljana v Občini Prevalje, še piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Kaj pa obeti?

Po podatkih Agencije RS za okolje bo tudi ponoči spremenljivo oblačno, še bodo možne posamezne plohe ali nevihte. Krajevne plohe in nevihte se bodo ob oblačnem vremenu pojavljale tudi v sredo, pogostejše pa bodo sredi dneva in popoldne. Najvišje dnevne temperature bodo po napovedih vremenoslovcev od 24 do 29 stopinj Celzija.

Več iz te kategorije