0 Deljenj 573 Ogledov

K nam priteka topel in razmeroma vlažen zrak, veter ne bo ponehal

17. December, 2019 6:36
573 Ogledov

Danes bo na zahodu in jugu pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem, drugod bo deloma sončno, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, v severnih krajih okoli 10 °C.

Jutri bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. V zahodnih in deloma osrednjih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter, ob morju šibak jugo. Jutranje temperature bodo od 6 do 13, v severnih krajih od 0 do 4, najvišje dnevne od 12 do 17, v severni Sloveniji od 5 do 10 °C.

Obeti. Tudi v četrtek in petek se vreme ne bo bistveno spremenilo. Na zahodu bo precej oblačno s kakšno kapljo dežja, na vzhodu pa deloma sončno. Še bo toplo za ta čas.

Vremenska slika. Nad jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem pa ciklonsko območje. Z okrepljenim jugozahodnim vetrom priteka k nam topel in razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Nekaj sonca bo predvsem v krajih vzhodno in severno od nas, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v Gorskem Kotarju in v hribovitem delu Furlanije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

Več iz te kategorije