0 Deljenj 1035 Ogledov

Jutri se vračajo padavine

4. May, 2020 7:15
1035 Ogledov

Danes bo sončno, popoldne pa predvsem v severni polovici Slovenije občasno pretežno oblačno. Zapihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 °C, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Jutri bo na Primorskem delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo, najprej na severovzhodu. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zvečer šibka burja, ki se bo v noči na sredo okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 22 °C.

Obeti. V sredo in četrtek bo pretežno jasno. V sredo bo pihal severni do severovzhodni veter, burja na Primorskem bo oslabela.

Vremenska slika. Nad srednjo Evropo in vzhodnimi Alpami je šibko območje visokega zračnega tlaka, ki se ga proti Britanskemu otočju. Neizrazita topla fronta se severno od Alp pomika proti vzhodu in vpliva na vreme pri nas z občasno povečano oblačnostjo. V višinah priteka od zahoda k nam toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih severno od nas zmerno do pretežno oblačno, drugod povečini sončno.

Jutri bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu povečini sončno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo.

Več iz te kategorije