0 Deljenj 807 Ogledov

Jutri bo vroč dan, a popoldne se vračjo plohe in nevihte

20. July, 2020 6:16
807 Ogledov

Danes bo sončno s popoldansko kopasto oblačnostjo. Verjetnost za popoldanske plohe in nevihte bo znatna predvsem v gorskem svetu, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 °C.

Jutri bo sprva jasno, sredi dneva in popoldne pa bo nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije možne posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 26 do 31 °C.

Obeti. V sredo bo spremenljivo oblačno, krajevne padavine se bodo od vzhoda razširile nad večji del države, vmes bodo tudi nevihte. Zapihal bo veter vzhodnih smeri.

V četrtek bo vreme še spremenljivo s popoldanskimi plohami in nevihtami.

Vremenska slika. Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka, hladna fronta je dosegla srednjo Evropo. Pred njo priteka nad naše kraje s severozahodnimi vetrovi toplejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno. V Alpah bodo popoldne posamezne nevihte.

Jutri bo sprva pretežno jasno, popoldne pa bodo zlasti v Alpah nastale plohe in nevihte, ki se bodo proti večeru razširile tudi na kraje severno in vzhodno od nas.

Več iz te kategorije