0 Deljenj 332 Ogledov

Jutranje temperature vse bližje ledišču, proti konca tedna se bo vreme kvarilo

27. October, 2021 7:54
332 Ogledov

Danes bo na Primorskem jasno, pihala bo večinoma šibka burja, za sredo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Po nižinah v notranjosti bo sprva oblačno ali megleno, čez dan pa se bo postopno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 14, na Primorskem do 19 °C.

Jutri bo na Primorskem jasno, še bo pihala šibka burja. Po nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti ali megle, popoldne pa bo večinoma sončno. Jutranje temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem od 5 do 9, najvišje dnevne od 10 do 14, na Primorskem do 18 °C.

Obeti. V petek bo na Primorskem pretežno jasno, burja bo ponehala. Drugod bo delno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne se bo po nižinah marsikje zadrževala megla ali nizka oblačnost.

V soboto bo oblačnost naraščala, a bo še večinoma suho.

Vremenska slika. Nad srednjo in južno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam nekoliko hladnejši in v spodnjih plasteh ozračja razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Prevladovalo bo dokaj jasno vreme, le po nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne megleno ali oblačno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

Več iz te kategorije