0 Deljenj 2866 Ogledov

Jugozahodnik divja, Arso napoveduje, kdaj bo veter oslabel

10. February, 2020 10:35
2866 Ogledov

Danes bo pretežno oblačno, pihal bo močan jugozahodni veter. V zahodnih in osrednjih krajih bo občasno rahlo deževalo, proti večeru pa bodo padavine zajele tudi severovzhodne kraje, so v napoved, ki so jo objavili ob 9. uri, zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15 °C. Objavili so tudi opozorilo, v katero so zapisali, kdaj lahko pričakujemo, da bo veter oslabel.

Opozorilo

Danes bo pihal močan jugozahodnik, ki bo v sunkih na izpostavljenih mestih dosegel hitrost od 70 do 100, v višjih legah vzhodne Slovenije pa tudi prek 100 km/h. Veter bo zvečer oslabel.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno bodo manjše krajevne padavine. V južni polovici Slovenije bo še pihal zahodni veter, na Štajerskem in v Pomurju pa severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo v severni Sloveniji od 2 do 5, drugod od 6 do 12, najvišje dnevne v alpskih dolinah okoli 7, drugod od 11 do 17 °C.

Obeti. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo manjše, krajevne padavine. V četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo.

Vremenska slika. Nad severno polovico Evrope je globoko ciklonsko območje, vremenska fronta se razteza prek vzhodne in srednje Evrope ter vzdolž Alp. Z močnim jugozahodnikom priteka k nam topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno oblačno, pihal bo okrepljen jugozahodnik. Dopoldne bo občasno deževalo v sosednjih pokrajinah Italije in Hrvaške, popoldne pa tudi v krajih severno od nas.

Jutri bo v krajih severno od nas še precej oblačno s občasnimi padavinami, drugod bo večinoma sončno. Pihal bo veter zahodnih smeri.

Več iz te kategorije