0 Deljenj 994 Ogledov

Jasno bo, z mrzlimi jutri, ko bodo temperature pod lediščem

25. December, 2019 9:39
994 Ogledov

Danes bo sprva precej jasno in ponekod po kotlinah megleno. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v severnih in severovzhodnih krajih je možna kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 13 °C.

Ponoči se bo razjasnilo. V višjih legah se bo severni veter še nekoliko okrepil, po nižinah osrednje Slovenije pa bo nastala megla. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju okoli 4 °C.

Jutri bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah se bo predvsem dopoldne zadrževala megla. Proti večeru bo oblačnost od zahoda začela naraščati. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 12 °C.

Obeti. V petek in soboto bo pretežno oblačno s krajšimi sončnimi obdobji. V noči s petka na soboto v notranjosti Slovenije niso povsem izključene rahle padavine.

Vremenska slika. Nad zahodno in srednjo Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka. V višinah k nam od severozahoda priteka hladnejši in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bodo predvsem v Alpah nastajale snežne plohe, drugod bo spremenljivo oblačno in povečini suho. Največ sonca bo ob Jadranu.

Jutri bo precej jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Zvečer se bo v krajih zahodno od nas pooblačilo.

Več iz te kategorije