0 Deljenj 1862 Ogledov

IZPOVED UČITELJICE NA ROBU OBUPA, KER JE UČENCU ZAKLJUČILA 4! Inšpektor pa seveda ‘strokovnjak’ na seznamu LMŠ

11. December, 2018 9:26
1862 Ogledov

Učiteljico glasbene umetnosti Marto Steklasa že leto in pol preganja inšpektor Alen Kofol. in sicer zato, ker je učenki po ocenah 4, 4, 4 predmet zaključila, ne boste verjeli, s štirico.

Šolski inšpektorat je stvari pripeljal tako daleč, da naj bi učenka šla na ponovno preverjanje znanja za 9. razred osnovne šole, učiteljica pa je že skoraj leto dni na bolniški.

“Nikoli v štirih letih starši niso prišli v šolo, da bi mi vsaj namignili, da jim kaj ni všeč z mojim delom,” pojasnjuje učiteljica, ki je še večji šok doživela, ko jo je konec lanskega julija obiskal šolski inšpektor Kofol, ki se je promoviral pred volitvami na Listi Marjana Šarca kot specialni in rehabilitacijski pedagog z delovnimi izkušnjami učitelja, svetovalca, ravnatelja ter direktorja direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo. Zoper njo je uvedel izredni nadzor zaradi zaključne ocene. Sporna je tretja prejeta štirica, konec novembra jo je kot strokovno neustrezno označila tudi izvedenka inšpektorata z Zavoda za šolstvo. Sledile so travme in pritisk, ki so prinesle neprespanost, jok pred učenci  …

Več iz te kategorije