0 Deljenj 1031 Ogledov

Izdali zemljevid neviht za danes: možni močnejši nalivi, sunki vetra in manjša toča

19. June, 2019 6:43
1031 Ogledov

Danes dopoldne bo pretežno jasno. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti, v notranjosti bodo nastajale plohe in nevihte, ki se lahko zavlečejo v večer, je v napoved ob 6. uri zapisala Agencija RS za okolje (Arso). Pihal bo južni do jugozahodni veter. Portal Neurje.si je izdal zemljevid neviht, veljaven danes od 12. do 22. ure.

Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30 °C.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme, popoldne se bodo predvsem nad hriboviti kraji pojavljale posamezne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 27 do 31 °C.

Obeti. V petek bo deloma sončno, popoldne bodo nastale plohe in nevihte. V soboto bo spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se lahko pojavljajo tudi v dopoldanskem času.

Vremenska slika. Nad Atlantikom je ciklonsko območje, nad vzhodno Evropo pa območje visokega zračnega tlaka. Vetrovi nad naši kraji obračajo na jugozahodno smer, k nam priteka nekoliko toplejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob morju pretežno jasno. Drugod bo v dopoldanskem času pretežno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Jutri bo ob morju pretežno jasno. Drugod bo večinoma sončno, popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Več iz te kategorije