0 Deljenj 2914 Ogledov
arhiv

IZ TISKANE IZDAJE: ŠOKANTNO Župan Janković deli denar Ljubljančanov svojim direktorjem

31. January, 2018 10:44
2914 Ogledov

Javni zavod je pravna oseba javnega prava, ki je ustanovljen, da služi ljudem in opravlja nepridobitno dejavnost. To pomeni, da mora biti tudi zaposlenim v čast, da delajo v dobro ljudi in od tega ne pričakujejo nobene koristi.

To seveda ne velja za ljubljanskega šerifa, župana Zorana Jankovića. Ta si je namenil nagrajevati direktorje javnih zavodov z določitvijo dela plače za delovno uspešnost za leto 2016. Mestni svetniki bodo o tem razpravljali na seji, ki bo 29. januarja.

Največ bi dobila Zdenka Barbara Ban Fischinger, direktorica javnega zavoda Živalski vrt Ljubljana. V žepe ji bo kapnilo 6.018,56 evra. Če uporabimo populistični jezik o lačnih in revnih otrocih, to pomeni, da bo Ban Fischingerjeva odvzela možnost ogleda živali več kot 1.000 otrokom. Toliko vstopnic bi lahko kupili osnovnošolcem, če bi se direktorica odpovedala delu plače za delovno uspešnost.

Direktorica javnega zavoda Mednarodni grafični likovni center Nevenka Šivavec bi dobila 2.828 evrov, direktorica javnega zavoda Kinodvor Nina Peče Grilc pa 2.772,36 evra.

Več iz te kategorije