0 Deljenj 1409 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: ŠKANDALOZNO Cenzura na RTV Slovenija Kangler ostal brez ponovitve intervjuja

11. February, 2018 9:32
1409 Ogledov

Odmeven intervju, ki ga je Jože Možina pripravil z nekdanjim mariborskim županom Francem Kanglerjem, predvajan je bil 21. januarja, bi moral preteklo sredo, tako je bilo napovedano, doživeti ponovitev. A je ni bilo! Najprej je završalo med gledalci, ki so zamudili nedeljsko premiero, nato so se po tvitu intervjuvanca Kanglerja zbudila še družabna omrežja. Ob tem je zbodlo še dejstvo, da so najavljen pogovor nadomestili s pogovorom Ksenije Horvat z nekdanjo ženo filozofa Slavoja Žižka, sociologinjo Renato Salecl.

Na novinarska vprašanja so se odzvali iz Službe za komuniciranje in na kratko razložili, da je do zamenjave oddaje prišlo zaradi stavke javnega sektorja. Kriv naj bi bil torej Sindikat novinarjev Slovenije, ki pa na uredniško politiko nima nobenega vpliva, zanjo je odgovoren le Vanja Vardjan.

Na odločitev se je v tvitu odzval tudi Jože Možina: ” Čudna stvar. Odgovorni urednik mi odgovarja, da je bil @KanglerFranc včeraj kot politik izločen zaradi stavkovnih pravil.” Ob tem je izrazil še začudenje, da niso ponovili kakšnega drugega intervjuja, ki ga je opravil, na primer z novinarjem Petrom Jančičem ali ekonomistom Radom Pezdirjem.

RTV Slovenija je po razburjenju gledalcev in plačevalcev prisilnega davka – naročnine – obljubila, da bo ponovitev predvajala 9. februarja 2018 ob 13.30 na TV SLO 1.

Več iz te kategorije