0 Deljenj 137 Ogledov
Vladajoča garnitura Thompsona ne mara, samooklicani kontroverzni četnik in srbska vdova turbo folka Ceca pa sta jim po volji.

IZ TISKANE IZDAJE Medijski konstrukt Večera in politike

6. december, 2017 8:18
137 Ogledov

Da je šlo v primeru prepovedi prvega koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona na slovenskih tleh – 20. maja bi moral nastopiti v mariborski zasebni dvorani Lent, a je bil koncert s strani državnih organov prepovedan – za medijski konstrukt in hobotnico, lovke katerih segajo do vladajoče državne strukture, je povsem jasno.

Kako drugače razumeti prepoved koncerta Marka Petrovića Thompsona, ki mu očitajo ultranacionalistično usmerjenost, kar sam pa zanika, a hkrati priznava, da je domoljub, ter veliko podporo drugemu frontmenu skupine Riblja Čorba, Borislavu Bori Đorđeviću, ki je Slovence in Slovenke njega dni oklical za dunajske konjušarje ter se javno deklariral za četnika? Dokaz za to je tudi njegov zadnji koncert v Stožicah, 18. novembra, ali tisti, ki je bil na isti dan, ko bi v štajerski prestolnici moral nastopati prepovedani Thompson.

Vloga Večera

Medijska zasluga, da je bil Thompson uspešno “pregnan”, še preden je sploh uspel nastopiti, gre predvsem štajerskemu Večeru, ki je konec maja delal ne samo (z)večer, ampak tudi ponoči in podnevi, vse do krivičnega razpleta. Zakaj krivičnega? Ker naj bi to, kar v Sloveniji velja za Thompsona, po rodu iz splitskih Čavoglav, veljalo tudi za vdovo paravojaškega vodje Svetlano Ražnatović – Ceco iz srbskega Žitorađa, ki je vojnemu zločincu rodila dva otroka, ter za Borislava Boro Đorđevića, čigar korenine so v Čačku.

Plakat: dokaz za sramno in neetično početje Večera.

Časnik Večer je uspešno zavajal javnost in sistematično rušil kredibilnost hrvaškega glasbenika Thompsona, hkrati pa je bil medijski sponzor (!) Boriju Đorđeviću iz Riblje Čorbe, zapriseženemu četniškemu vojvodi; medtem pa za Thompsona ne obstaja niti en samcat dokaz, da na koncertu svojo publiko res poziva k sovražnosti. Nasprotno – je tisti, tako pravijo njegovi poslušalci, ki publiko poziva, da naj na prizorišče njegovih koncertov ne prinašajo ustaških simbolov ali vzklikajo parol, ki širijo nestrpnost med ljudmi.

V Sloveniji vedno toplo sprejeta vdova vojnega zložinca Arkana paradira v četniški uniformi.

Konstrukt Thompson je projekt, za katerega bi morali snovalci Večera odgovarjati. Najprej pred bralci, ki so jih tako fino zapeljali, da niso vedeli, v katero smer gre karavana, in nato pred novinarskim častnim razsodiščem ter pravosodnimi organi. Ne nazadnje bi morali odgovarjati tudi uredniki s svojim položajem ter novinarji zaradi kršenja kodeksa s prepovedjo pisanja in opravljanja kakršnega koli poslanstva, s katerim bi imeli vpliv na javnost. “Z veliko močjo, ki jo imajo mediji, pride tudi velika odgovornost.” Večer tej odgovornosti v primeru Thompson-Riblja Čorba, ni bil kos.

Odpovedan koncert že na sodišču

Menedžer odpovedanega Thompsonovega koncerta, mariboski glasbenik in organizator Milan Trol, je zaradi povzročene poslovne škode že sprožil tožbo:Postopek zaradi prepovedi koncerta je že od pomladi na Upravnem sodišču. Po Evropski konvenciji človekovih pravic bi Upravno sodišče moralo odločiti že takoj spomladi, a ignorira evropsko pravo in zavlačuje. Poslali smo že več urgenc in prejšnji teden tudi nadzorstveno pritožbo. Morda lahko pokličete na Upravno sodišče in vprašate, zakaj to tako traja in zakaj še niso sklicali niti obravnave. Imamo pa še drugi postopek. V tem sem vložil sem tožbo zaradi kršitve človekovih pravic; Vrhovno sodišče je poleti odločilo, da mi je sodnica Vlasta Švagelj Gabrovec z Upravnega sodišča kršila pravice, in prepričan sem, da bo na koncu tudi v postopku o prepovedi koncerta potrjeno, da je bila prepoved koncerta nezakonita,” je v izjavi za Škandal24 povedal Trol.

Vladajoča garnitura Thompsona ne mara, samooklicani kontroverzni četnik in srbska vdova turbofolka Ceca pa sta ji po volji.

Do zaključka redakcije pa nam do izjave Borija Đorđevića, ki je v tem mesecu za “dunajske konjušarje” organiziral veliki koncert pozabe oziroma 40 let Čorbe, ni uspelo priti.

Thompson pa je dejal: “Navedbe, da naj bi kjer koli širil ultranacionalistične ideje, niso točne! Sem glasbenik. Opoved koncerta v Sloveniji in laži, ki so se širile, so me zelo prizadeli.”

Mogoče vas bo zanimalo

David in Mojca o seksu med menstruacijo (samo za 18+)
David & Mojca
5 Ogledov
David & Mojca
5 Ogledov

David in Mojca o seksu med menstruacijo (samo za 18+)

Andrej Andrej - 21. marec, 2018 22:00

[caption id="attachment_12155" align="alignnone" width="3863"] David, 31[/caption] Menstruacija TOKRAT NISEM POTREBOVAL VELIKO ČASA, DA BI PO TUJIH SPLETNIH STRANEH PREGLEDAL NAJNOVEJŠE (SEKS) RAZISKAVE. IDEJO SEM PREJEL KAR NA…

Triki, kako hitro zaspati
Lifestyle
6 Ogledov
Lifestyle
6 Ogledov

Triki, kako hitro zaspati

T.U.L. - 21. marec, 2018 20:15

Mnogo ljudi ima težave s tem, kako zaspati. Težko se sprostijo, nikakor ne morejo odklopiti misli ter se potopiti v svet sanj. Obstaja par odličnih načinov, da…

ZA GORANOVO (30) SMRT KRIVIJO SLOVENIJO Prišel je dan usode, ko si kljub borbi zapustil ta svet
Novice
7 Ogledov
Novice
7 Ogledov

ZA GORANOVO (30) SMRT KRIVIJO SLOVENIJO Prišel je dan usode, ko si kljub borbi zapustil ta svet

skandal1 - 21. marec, 2018 17:39

Poročali smo, da nas je v 31. letu starosti zapustil Goran Knežević, bivši vrhunski športnik, ki je izgubil dolgoletno bitko z rakom.  Goran je 10 let nazaj…

Več iz te kategorije

David in Mojca (samo za 18+)
David & Mojca
10 Ogledov
10 Ogledov

David in Mojca (samo za 18+)

Andrej Andrej - 21. marec, 2018 15:30
Ali je bolje spati z ali brez nogavic?
Lifestyle
8 Ogledov
8 Ogledov

Ali je bolje spati z ali brez nogavic?

T.U.L. - 21. marec, 2018 15:04
Viole medijem: J**bite se!
Viralno
10 Ogledov
10 Ogledov

Viole medijem: J**bite se!

Andrej Andrej - 21. marec, 2018 14:14