0 Deljenj 906 Ogledov
© Škandal24

IZ TISKANE IZDAJE: KALVARIJA Vsiljivka se je naselila v hišo

3. January, 2018 12:12
906 Ogledov

Katarina Samec se je rodila staršem, ki so po treh letih zakona izgubili prvega otroka v prometni nesreči. Od takrat njeno družino ves čas spremlja kalvarija. Oče je vse življenje pil in izvajal nasilje. Zaradi njega je v alkohol zapadel tudi sin.

Katarini ni bilo lahko, v družini je imela dva alkoholika, mama je bila kar 22 let dializni bolnik. Zgodba se je začela zapletati po očetovi smrti, ko je brat leta 2003 svojo mamo prisilil, da je vse premoženje prepisala nanj. A čeprav je šlo za preužitkarsko darilno pogodbo, po kateri bi moral za mamo skrbeti vse do smrti, je zanjo v resnici skrbela zgolj Katarina, kljub temu da je imela tudi sama osebne težave, saj sta se partnerjem razšla.

Začelo se je v baru

Mama je umrla leta 2005, Katarinin brat pa je vinjen v baru spoznal prijateljico, ki je imela tudi sama težave s svojim partnerjem. Čeprav je imela doma moža in otroke, je občasno prihajala k njemu in tam prespala. Omenjene gospe brat Katarini nikoli ni predstavil, občasno so jo opazili, ko se je smukala okoli hiše.

Tako je bilo vse do leta 2012, ko je Katarinin brat umrl zaradi raka trebušne slinavke. Ljubica je bila ob njegovi smrtni postelji, mesec dni prej pa je zaradi bolezni pokopala tudi svojega moža. V mesecih, preden je brat umrl, a je že bil na zdravljenju, se je gospa naselila v hišo –pa čeprav nikoli ni bila prijavljena na tem naslovu –,večinski lastnik katere je bila naša sogovornica..

Foto: Škandal24

Naša sogovornica jo je večkrat pozvala, naj hišo zapusti, a se vsiljivka ni pustila odgnati. Poklicala je celo policijo, ki se z zadevo ni želela ukvarjati. Katarini so večkrat obljubili, da bodo posredovali, a telefon je nato venomer zvonil v prazno.

A to še zdaleč ni bila edina težava, s katero se je morala ukvarjati naša sogovornica. Vsiljivka je namreč prenehala plačevati bratove položnice, na dan njegove smrti pa je prek bančne kartice izpraznila njegov bančni račun. Na sodišču je trdila, da ji je to naročil pokojni, a slednji je bil pred smrtjo v komi in ni mogel govoriti. Da zadeva še bolj smrdi, razkriva dejstvo, da je imela gospa po svojem pokojnem partnerju v lasti hišo, v kateri zdaj živijo njeni otroci in vnuki.

Ima stanovanjsko pravico

Vsiljivka je vložila zahtevo za stanovanjsko pravico in jo 7. maja 2013 tudi dobila. Katarina Samec, čeprav je bila večinska lastnica hiše, te odločbe sama ni dobila, zato se je pritožila. Sodišče se je izgovarjalo, da je sodnik napravil napako, a je vseeno odločilo, da sta brat in vsiljivka živela v zunajzakonski skupnosti. Katarina se je pritožila na višje sodišče, a jo je zavrnilo. Ustavno sodišče je pritožbo zavrglo, naša sogovornica pa trdi, da se bo borila do konca, pa četudi bo morala po pravico na evropsko sodišče za človekove pravice.

Želi le denar

»To je moja rojstna hiša, hiša mojih staršev – in ne bom pustila, da mi jo vzamejo,« je povedala objokana sogovornica, ki je zdaj primorana v spodnjem nadstropju svoje hiše deliti na pol pregrajeno stanovanje z vsiljivko. Težava je tudi v tem, ker hiša propada, saj je ni mogoče obnavljati. Dokler je namreč sodno pravdanje še v teku, morata po navodilih sodnika obe sostanovalki skupaj s Katarininim sinom (določili so ga za skrbnika hiše) za vsako popravilo pridobiti soglasje in predložiti račun. Toda vsiljivka se na noben račun ne želi podpisati, njena edina želja je že od samega začetka, da zasluži, da jo Katarina izplača. Zahtevala je nerazumno ceno v višini 75 tisoč evrov.

Več iz te kategorije